Vakjury

 

Lux Buurman Voorburg

Lux Buurman Voorburg (27-5 1948) woont en werkt, samen met haar echtgenoot Ab van Overdam in Wassenaar.
Opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag, Vrije Academie Den Haag.
Actief als docent met een specialisatie in klassieke technieken. Auteur van "Het Schilderboek; geheimen en recepten van de oude meesters onthuld en beschreven”.
Werk in collecties in binnen en buitenland.

Nard Kwast

Nard Kwast werd van de ene op de andere dag een van ‘s lands bekendste amateurkunstschilders door deelname aan het televisieprogramma Project Rembrandt. De nuchtere deelnemer verraste week na week miljoenen televisiekijkers met zijn eigen meesterwerken. Nard bestudeerde jarenlang de stijl van Rembrandt en kent het tot in de laatste vezel. Nard leefde en werkte jarenlang in de anonimiteit maar wordt na zijn deelname aan het programma overspoelt met aandacht; het leven van de geboren Groninger maakte zo een bijzondere wending. Nard (46) werkte als ambtenaar bij de gemeente Arnhem, maar eigenlijk had hij kunstenaar moeten worden. Tekenen is zijn tweede natuur en rond zijn twintigste is hij gaan schilderen; hij was toen al geboeid door de meesters uit de zeventiende eeuw. Hij nam privélessen en verdiepte zich in materialen en technieken van de beroemde schilders. Hij maakt af en toe reproducties van bekende schilderijen, die hij ook verkoopt. Hij schilderde ongeveer drie dagen per week, maar omdat het schilderen zo in zijn wezen zit, is dat voor hem niet genoeg. Project Rembrandt greep hij met beide handen aan om eindelijk zijn droom waar te maken: professioneel kunstschilder worden.

Boris Ariaens

Boris Ariaens is kunsthistoricus en heeft sinds 1998 een staat van dienst opgebouwd als museaal docent/gids. Onder andere bij: De Kunsthal Rotterdam, Kunstmuseum Den Haag (Gemeentemuseum Den Haag), The Hague Museum of Photography, GEM museum voor actuele kunst, Escher in het Paleis en voor het Museum Kurhaus Kleve.

Sinds de opening van Museum MORE in 2015 werkt hij daar als publieksmedewerker en geeft rondleidingen en doet de Art handling.

 

Partners

/partners/capture-20200105-121307.jpg
/partners/da
/partners/kunstburg.jpg
/partners/Logo
/partners/logo
/partners/RB_logo_cmyk.jpg
/partners/www.museummohlmann.nl.jpg
/partners/www.museummore.jpg

Nieuws

06/07

Marije van den Berg wint wedstrijd Jan Mankes

Vandaag heeft de Stichting Jan Mankes de winnaars van de wedstrijd In de geest van Jan Mankes zijn bekend gemaakt! De eerste prijs van de vakjury ging naar: ‘Broos’, foto, 50 x 75 cm van Marije van den Berg.

 

Lees verder

06/07

Tweede prijs voor Corina Blom

De tweede prijs van de vakjury ging naar: ‘Gerdyksterwei’, droge naald ets, 11,5 x 14 cm van Corina Blom.

 

Lees verder

06/07

Winnaar publieksprijs

De publieksprijs van In de Geest van Jan Mankes ging met 1330 stemmen naar ‘Drieluik musjes’, schilderij, 3 x 12 x 17 cm van Brigit Jonkers-Krol. 

Lees verder

02/07

Samenkomst vakjury

Vandaag zijn de juryleden Lux Buurman, Nard Kwast en Boris Ariaens bij elkaar gekomen om de 1e en 2e prijs te bepalen van de wedstrijd "In de geest van Jan Mankes". 

Lees verder

07/05

Mankes kabinet Museum Mohlmann

Museum Møhlmann in Appingendam is een groot particulier museum opgericht door kunstenaar Rob Møhlmann. Hij is een groot liefhebber van Jan Mankes en heeft al jaren een Mankes kabinet. 

Lees verder

24/04

Korte film over Jan Mankes

Omdat Jan Mankes in 2020 een eeuw geleden is overleden heeft de Stichting 100 jaar Jan Mankes een korte film gemaakt over het leven van Jan Mankes en zijn jaren in Eerbeek. Voor alle activiteiten van de stichting, zie 100jaarjanmankes.nl.

Lees verder

24/04

Artikel over Jan Mankes

EERBEEK/ARNHEM - Vandaag (donderdag 23 april 2020) precies honderd jaar geleden overleed in Eerbeek de schilder Jan Mankes op 30-jarige leeftijd. Hij is nog altijd een van de publiekslievelingen uit de collectie van Museum Arnhem. 

Lees verder

23/04

Virtuele tour Jan Mankes gaat live

Vandaag is het precies 100 jaar geleden dat Jan Mankes overleed. Nu Museum More tijdelijk gesloten is, willen het museum u online laten genieten van het mooiste van Mankes via de virtuele tour van de nieuwe tentoonstelling.

Lees verder

18/03

Expositie winnaars

De 25 beste kunstwerken volgens de vakjury én de 25 kunstwerken met de meeste stemmen van het publiek worden vanaf zaterdag 12 september geëxposeerd op verschillende plaatsen in Eerbeek.

Lees verder

20/02

Tentoonstelling Museum MORE

Vanaf 1 juni tot 30 augustus is er in Museum MORE in Gorssel een expositie met een veertigtal schilderijen van Jan Mankes. 

Lees verder