Kunstwerken

ALLE INZENDINGEN

/Foto's/Wit

Op deze en de volgende pagina's vind je een overzicht van alle ingezonden kunstwerken. Klik op een afbeelding om het kunstwerk beter te bekijken en de bijbehorende informatie te lezen.
Vanaf 1 juni tot en met 30 juni kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriete kunstwerk(en).

Lees verder

NOMINATIES VAKJURY

/Foto's/Zelfportret

Vanaf 15 juni staat hier het overzicht met de 25 genomineerde kunstwerken van de vakjury. Deze selectie wordt weergegeven op alfabetische volgorde van de titel. Tussen 24 juni en 5 juli bepaalt de vakjury, door het beoordelen van de kunstwerken 'in het echt', de winnaar.

Lees verder

NOMINATIES PUBLIEK

/Foto's/Witte

Hier vind je vanaf 1 juli de 25 deelnemers met de meeste publieksstemmen.

Lees verder

WINNAARS

/Foto's/Glas

Hier vind je vanaf 6 juli de winnaars van In de geest van Jan Mankes.

Lees verder

Partners

/partners/capture-20200105-121307.jpg
/partners/da
/partners/kunstburg.jpg
/partners/Logo
/partners/logo
/partners/RB_logo_cmyk.jpg
/partners/www.museummohlmann.nl.jpg
/partners/www.museummore.jpg

Nieuws

07/05

Mankes kabinet Museum Mohlmann

Museum Møhlmann in Appingendam is een groot particulier museum opgericht door kunstenaar Rob Møhlmann. Hij is een groot liefhebber van Jan Mankes en heeft al jaren een Mankes kabinet. 

Lees verder

24/04

Korte film over Jan Mankes

Omdat Jan Mankes in 2020 een eeuw geleden is overleden heeft de Stichting 100 jaar Jan Mankes een korte film gemaakt over het leven van Jan Mankes en zijn jaren in Eerbeek. Voor alle activiteiten van de stichting, zie 100jaarjanmankes.nl.

Lees verder

24/04

Artikel over Jan Mankes

EERBEEK/ARNHEM - Vandaag (donderdag 23 april 2020) precies honderd jaar geleden overleed in Eerbeek de schilder Jan Mankes op 30-jarige leeftijd. Hij is nog altijd een van de publiekslievelingen uit de collectie van Museum Arnhem. 

Lees verder

23/04

Virtuele tour Jan Mankes gaat live

Vandaag is het precies 100 jaar geleden dat Jan Mankes overleed. Nu Museum More tijdelijk gesloten is, willen het museum u online laten genieten van het mooiste van Mankes via de virtuele tour van de nieuwe tentoonstelling.

Lees verder

18/03

Expositie winnaars

De 25 beste kunstwerken volgens de vakjury én de 25 kunstwerken met de meeste stemmen van het publiek worden vanaf zaterdag 12 september geëxposeerd op verschillende plaatsen in Eerbeek.

Lees verder

20/02

Tentoonstelling Museum MORE

Vanaf 1 juni tot 30 augustus is er in Museum MORE in Gorssel een expositie met een veertigtal schilderijen van Jan Mankes. 

Lees verder

22/01

Stichting 100 jaar Jan Mankes

Stichting 100 jaar Jan Mankes is in het leven geroepen om de kunstenaar Jan Mankes te gedenken, die de laatste vier jaar van zijn leven in Eerbeek heeft gewoond en daar in 1920 is overleden.

Lees verder

14/01

Winnaar expositie Museum Møhlmann

De winnaar van de vakjuryprijs mag zijn werk na de exposities in Eerbeek exposeren bij Museum Møhlmann in Appingedam.

Lees verder